czwartek, 9 sierpnia 2012

Wczoraj, jak już pisałam wcześniej miałam 1. zajęcia z hiszpańskiego. Jestem naprawdę zadowolona, jest 5 osób w grupie ;) Jestem oczywiście najmłodsza, ale zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. Jestem natomiast załamana swoim poziomem, rozumiem to co ktoś do mnie mówi, ale żeby coś samemu powiedzieć to nie.
Poniżej podaje przepis na scones :)

60g mąki pełnoziarnistej
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka amarantusa preparowanego
po 1 łyżeczce sody, cukru, masła i soli
ok. 40 ml kefiru
+ opcjonalnie garść rodzynek lub żurawiny

wymieszać wszystkie suche składniki, dodać miękkie masło i utrzeć jak kruszonkę, dodać kefir.
uformować kulę, podzielić na 2 części i rozpłaszczyć na blaszce
piec 12 min w 180 ( termoobieg)

opiekany scones z twarogiem szynką, pomidorem i papryką ; jajko na miękko

9 komentarzy:

  1. Mm, uwielbiam scones, chociaż, jak już chyba pisałam, raczej na słodko. Niemniej bardzo kusisz mnie, by spróbować zjeść je w wytrawnej wersji. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tak jak whiness próbowałam scones tylko na słodko, jakoś nie mogę sobie ich wyobrazić z wytrawnymi dodatkami:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zjadłabym teraz takie kanapeczki. Pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chodziły za mna ostatnio scones;)

    OdpowiedzUsuń
  6. sconsy są pyszne ! przepis wykorzystam ;) a śniadanko aż miło się patrzy ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. musze kiedys sprobowac zrobic :-)
    jajkooo <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Początki zawsze są trudne, później już powinno pójść z górki. Zazdroszczę Ci tego hiszpańskiego! I też jestem zawsze najmłodsza ;).

    OdpowiedzUsuń